aloe vera plant

ALOE VERA PLANT

ALOE VERA STAAT AL JAREN BEKEND OM ZIJN GENEESKUNDIGE KRACHTEN

KLIK HIER OM ONZE PRODUCTEN TE BEKIJKEN

Aloë Vera, een lid van de plantensoort Aloë, is een fascinerende plant die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Met ruim vierhonderd soorten binnen het geslacht Aloë, staat Aloë Vera op de voorgrond vanwege zijn opvallende stijve en ruwe bladeren die samen een rozet vormen. Deze grote, dikke bladeren zijn puntig en bevatten een kostbare gel die een scala aan helende eigenschappen bezit. Laten we dieper ingaan op de kenmerken, samenstelling en toepassingen van deze verbazingwekkende plant.

Kenmerken van de Aloë Vera Plant

De Aloë Vera plant is te herkennen aan zijn dikke, vlezige bladeren die tot wel 5 cm dik kunnen worden. Deze bladeren bevatten een gelachtige substantie die bekend staat om zijn helende werking. Echter, direct onder de schil van de bladeren bevindt zich een geel sap genaamd aloëhars of aloïne, dat bitter van smaak is en traditioneel gebruikt wordt als laxeermiddel.

Samenstelling van Aloë Vera Gel

De gel binnenin de bladeren van de Aloë Vera plant is de bron van zijn geneeskrachtige eigenschappen. Deze gel bevat een indrukwekkende mix van ingrediënten, waaronder:

Acemannan: Ongeveer 20% van de Aloë Vera gel bestaat uit acemannan, een suiker met antivirale eigenschappen die het immuunsysteem versterkt en vaak wordt gebruikt in Aloë Vera dranken.
Mineralen: Aloë Vera bevat een scala aan mineralen, waaronder fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium, die essentieel zijn voor verschillende lichaamsfuncties.
Vitamines: De vitamines A, B, C, E en verschillende antioxidanten zoals bètacaroteen zijn aanwezig in Aloë Vera gel. Vooral de vitamines van het B-complex hebben gunstige effecten op de huid en het haar.
Enzymen: Verschillende enzymen zoals oxidase, catalase, amylase en lipase dragen bij aan de verwerking en het gebruik van voedingsstoffen in het lichaam.
Aminozuren: Aloë Vera bevat een breed scala aan aminozuren, de bouwstenen van eiwitten, die essentieel zijn voor celregeneratie en weefselherstel.
Mono- en polysachariden: Deze omvatten acemannaan, arabinose, galactose, mannose en andere suikers die bijdragen aan het hydrateren en verzachten van de huid.
Plantensterolen: Campesterol, lupeol en bèta-sitosterol zijn enkele van de plantensterolen die in Aloë Vera voorkomen en bijdragen aan de ontstekingsremmende eigenschappen.
Overige stoffen: Andere componenten zoals lignine, sapogenine en diverse zuren dragen bij aan de algehele effectiviteit van Aloë Vera gel.

Geneeskrachtige Toepassingen

De helende eigenschappen van Aloë Vera zijn uitgebreid bestudeerd en toegepast in verschillende toepassingen, waaronder:

Huidverzorging: Vanwege zijn hydraterende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen wordt Aloë Vera vaak gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten.
Wondgenezing: De gel kan worden aangebracht op kleine snijwonden, brandwonden of insectenbeten om de genezing te versnellen en ontstekingen te verminderen.
Digestieve gezondheid: Hoewel aloïne niet geschikt is voor inwendig gebruik, kan gezuiverde Aloë Vera gel worden ingenomen om spijsverteringsproblemen te verlichten en de darmgezondheid te bevorderen.
Immuunondersteuning: Door zijn antivirale en immuunversterkende eigenschappen kan Aloë Vera helpen bij het bestrijden van infecties en het versterken van het immuunsysteem.

Conclusie

Aloë Vera, met zijn rijke samenstelling van voedingsstoffen en geneeskrachtige eigenschappen, blijft een veelgebruikt natuurlijk middel voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Hoewel verder onderzoek nodig is om de volledige reikwijdte van zijn therapeutische potentieel te begrijpen, blijft de Aloë Vera plant een waardevolle bron van welzijn en genezing voor zowel uitwendig als inwendig gebruik.

3 TOT 5 JAAR NAAR VERWERKING

Aloë vera (Aloe vera) plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog. Aloë Vera is in de plantaxiologie bekend onder de naam Aloë Barbadensis (Miller), is 1 van de vele soorten is in de Aloë plantenfamilie maar met ruime voorsprong de meest bekendste. Aan de onderkant van de plant vertakt de stam zich in uitlopers die de bladeren vormen vanuit de vertakkingen zitten de bladeren dicht op elkaar. Het zorgt ervoor dat de plant een grootte kan bereiken van 60 tot 100 cm. De onderkant van de bladeren is rond. De bladeren lopen vanuit de stam in de breedte van 7 tot 8 cm heel langzaam over in een punt tot een lengte van 40 tot 50 cm. De randen van de bladeren zijn afgezet door hoornachtige licht groene vertanding. De bladkleur is blauwgroen. Als de Aloë Vera plant bloeit komt ere en trosbloem die tot 90cm lang kan worden.

Polyuronide, meest felbegeerde stof uit de plant

Acemannaan is van alle stoffen die in Aloe Vera voorkomen het meest felbegeerd. De stof wordt tot de puberteit zelf door het lichaam aangemaakt. Daarna zal de stof van buitenaf worden aangevoerd, bijvoorbeeld door voedingssupplementen met Aloë Vera. Al heel wat wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat deze stof een stimulerend effect heeft op het immuunsysteem. Daardoor is deze stof erg interessant om het lichaamseigen afweersysteem te versterken en te ondersteunen.

Bouwstenen van eiwitten

Aminizuren zijn de belangrijkste bouwstenen van de eiwitten. Aminozuren zoals tryptofaan en fenylalanine werken ontsteking remmend. Het gebruik van Aloë Vera als drank biedt het lichaam de nodige Aminozuren, proteïne (eiwitten). Aloe Vera levert 20 Aminozuren van de 22 die ons lichaam nodig heeft. Er zijn zo'n acht essentiële aminozuren die niet door het lichaam worden aangemaakt. . Zeven daarvan zitten er in de Aloë Vera en kunnen dus via voeding worden opgenomen.

Aloine is een krachtig laxeermiddel

Aloine is 1 van de meest krachtigste bitterstoffen. De Aloine werkt sterk laxerend en wordt gebruikt in farmaceutische aloë preparaten. Als Aloe Vera wordt gebruikt in cosmetica of voedingssupplementen, wordt de aloine niet gebruikt of eerst verwijderd uit de grondstof. De lichte bittere smaak die te herkennen is in Aloe Vera drinking gels, is wel nalating van de aloine.

Ontsteking remmende vetzuren

Cholesterol, campesterol en Beta-sitosterol werken ontstekingremmend en zijn daarom goed toepasbaar als het gaat om de behandeling van brandwonden, huidletsel en allergische reacties. Het Beta-sitosterol heeft een regulerende invloed op bloedvetwaarden. Daardoor is dit supplement geschikt tegen stress of als je vatbaar bent voor een hartinfarct.

Een veelvoud aan mineralen

De Aloë Vera plant bevat verder een veelvoud aan mineralen. Fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium. Ze zijn absoluut noodzakelijk om lichaamsfuncties in stand te houden. Schijnbaar kunnen mensen mineralen pas na "voorvertering" door planten oplossen. Alleen al om die reden zou het het aanvullen van je voeding met Aloë Vera supplementen zinvol zijn.

Vitamines zijn belangrijk voor iedereen

De vitamines die de plant bezit zijn Vitamine A, B, antioxidanten C en E. Het zijn juist de vitamine B die een positieve werking hebben voor huid en haar. We hebben maar weinig van deze vitamines nodig, maar bij het ontbreken kunnen ernstige gebrekssymptomen ontstaan. In Aloë Vera is vooral de Vitamine B heel goed vertegenwoordigd.

Verzacht de pijn na zonnebrand

Deze stof is een magnesiumverbinding. Eeen stof die in geen een andere plant aantoonbaar is gevonden. de stof verzacht pijn en werkt bijzonder goed bij het onaangenaam gespannen gevoel bij zonnebrand.

Versterkt het immuunsyteem

Samen met de acemannaan zijn de polypeptiden de belangrijkste werkzame stoffen die het immuunsysteem stimuleren. Daardoor versterken ze het afweersysteem. In Aloë Vera zijn drieëntwintig van deze werkzame stoffen aangetoond.

Aloe Vera, de wonderplant met uitzonderlijke producten!
TOP