aloe vera plant

ALOE VERA PLANT

ALOE VERA STAAT AL JAREN BEKEND OM ZIJN GENEESKUNDIGE KRACHTEN

KLIK HIER OM ONZE PRODUCTEN TE BEKIJKEN

Aloe of Aloë is een plantensoort dat uit ruim vierhonderd soorten bestaat. De plantensoort is te herkennen aan hun stijve en ruwe bladeren die samen een rozet vormen van grote en dikke bladeren. Van de meeste soorten zijn de bladeren puntig. Heel veel soorten worden gebruikt als tuin- en sierplanten. De Aloe Vera plant is bekend om zijn gelachtige sap, dat zich in de dikke bladeren bevind. Het sap heeft een geprezen helende werking voor de huid en heeft bijzondere eigenschappen bij inwendig gebruik. Volgens het APG II=systeem (2003), een plantentaxonomie systeem, behoort deze soort tot de familie Asphodelaceae

Aloë Vera staat al eeuwenlang bekend om zijn geneeskundige krachten. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de werkelijke krachten van de in de bladeren gevormde gel. Uit onderzoek is gebleken dat het blad gel inderdaad waardevolle stoffen bevat maar dat we onderscheid moeten maken tussen de stoffen en de daarbij toegeschreven heilzame werking. Tot nu toe zijn er in verschillende onderzoeken ongeveer 160 verschillende werkende stoffen gevonden. Het duurt ongeveer 3 tot 5 jaar voor de aloëgel zich heeft gevormd en de krachtige werking heeft.

Wat zit er in de Aloë Vera bladeren. De bladeren die wel tot 5 cm dik kunnen worden, bevatten een gelachtige substantie. Net onder de schil bevind zich een geel sap. Dit bittere sap wordt aloëhars of aloine genoemd. Van oudsher wordt de aloine gebruikt als laxeermiddel maar is dit niet geschikt als huidverbeterend middel. De rest van de bladeren bevat een dikke en slijmachtige substantie dat aloëgel wordt genoemd. Het is de aloëgel die de bijzondere heilzaam en helende werking heeft voor de huid.
De aloëgel bevat veel verschillende ingrediënten. Ongeveer 20% van de Aloë Vera bestaat uit acemannan. Een bekende suiker date en anti viraal effect heeft en het afweer systeem versterkt. Het is een belangrijk ingrediënt voor de Aloë Vera dranken. De Aloë Vera plant bevat verder een veelvoud aan mineralen. Fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium. De vitamines die de plant bezit zijn Vitamine A, B, antioxidanten C en E. Het zijn juist de vitamine B die een positieve werking hebben voor huid en haar.

Bekende werkzame stoffen van de Aloë Vera plant Barbadensis Miller

vitamines → A, B2, B3, B6, B12, C, PP, E, foliumzuur, niacine, bètacaroteen, choline, mineralen → calcium, kalium, magnesium, natrium, koper, ijzer, zink, mangaan aminozuren → lysine, threonine, valine, methionine, isoleucine, fenylalanine, tryptofaan, arginine, asparaginezuren, serine, glutaminezuren, glycine, alanine,
tyosine, histidine, proline, hydroxproline, cystine, leucine enzymen → oxidase, catalase, amylase, bradykinase, cellulase, lipase, alliinase, fosfatase, creatine-fosfokinase, dehydrogenase, SGO-transaminase, SGP-transaminase mono-en polysachariden → acemannaan, arabinose, galactose, mannose, rhamnose, xylose, hexuronzuur, glucuronzuur, galacturonzuur, cellulose plantensterolen→ campesterol, lupeol, bèta-sitosterol aminosuiker → glucosamine, galactosamine en daarnaast → appelzuur, lignine, sapogenine.

3 TOT 5 JAAR NAAR VERWERKING

Aloë vera (Aloe vera) plant heeft een korte, houtige stam van 30-50 cm hoog. Aloë Vera is in de plantaxiologie bekend onder de naam Aloë Barbadensis (Miller), is 1 van de vele soorten is in de Aloë plantenfamilie maar met ruime voorsprong de meest bekendste. Aan de onderkant van de plant vertakt de stam zich in uitlopers die de bladeren vormen vanuit de vertakkingen zitten de bladeren dicht op elkaar. Het zorgt ervoor dat de plant een grootte kan bereiken van 60 tot 100 cm. De onderkant van de bladeren is rond. De bladeren lopen vanuit de stam in de breedte van 7 tot 8 cm heel langzaam over in een punt tot een lengte van 40 tot 50 cm. De randen van de bladeren zijn afgezet door hoornachtige licht groene vertanding. De bladkleur is blauwgroen. Als de Aloë Vera plant bloeit komt ere en trosbloem die tot 90cm lang kan worden.

Polyuronide, meest felbegeerde stof uit de plant

Acemannaan is van alle stoffen die in Aloe Vera voorkomen het meest felbegeerd. De stof wordt tot de puberteit zelf door het lichaam aangemaakt. Daarna zal de stof van buitenaf worden aangevoerd, bijvoorbeeld door voedingssupplementen met Aloë Vera. Al heel wat wetenschappelijke onderzoeken hebben bewezen dat deze stof een stimulerend effect heeft op het immuunsysteem. Daardoor is deze stof erg interessant om het lichaamseigen afweersysteem te versterken en te ondersteunen.

Bouwstenen van eiwitten

Aminizuren zijn de belangrijkste bouwstenen van de eiwitten. Aminozuren zoals tryptofaan en fenylalanine werken ontsteking remmend. Het gebruik van Aloë Vera als drank biedt het lichaam de nodige Aminozuren, proteïne (eiwitten). Aloe Vera levert 20 Aminozuren van de 22 die ons lichaam nodig heeft. Er zijn zo'n acht essentiële aminozuren die niet door het lichaam worden aangemaakt. . Zeven daarvan zitten er in de Aloë Vera en kunnen dus via voeding worden opgenomen.

Aloine is een krachtig laxeermiddel

Aloine is 1 van de meest krachtigste bitterstoffen. De Aloine werkt sterk laxerend en wordt gebruikt in farmaceutische aloë preparaten. Als Aloe Vera wordt gebruikt in cosmetica of voedingssupplementen, wordt de aloine niet gebruikt of eerst verwijderd uit de grondstof. De lichte bittere smaak die te herkennen is in Aloe Vera drinking gels, is wel nalating van de aloine.

Ontsteking remmende vetzuren

Cholesterol, campesterol en Beta-sitosterol werken ontstekingremmend en zijn daarom goed toepasbaar als het gaat om de behandeling van brandwonden, huidletsel en allergische reacties. Het Beta-sitosterol heeft een regulerende invloed op bloedvetwaarden. Daardoor is dit supplement geschikt tegen stress of als je vatbaar bent voor een hartinfarct.

Een veelvoud aan mineralen

De Aloë Vera plant bevat verder een veelvoud aan mineralen. Fosfor, calcium, ijzer, zink, magnesium, kalium, chroom en natrium. Ze zijn absoluut noodzakelijk om lichaamsfuncties in stand te houden. Schijnbaar kunnen mensen mineralen pas na "voorvertering" door planten oplossen. Alleen al om die reden zou het het aanvullen van je voeding met Aloë Vera supplementen zinvol zijn.

Vitamines zijn belangrijk voor iedereen

De vitamines die de plant bezit zijn Vitamine A, B, antioxidanten C en E. Het zijn juist de vitamine B die een positieve werking hebben voor huid en haar. We hebben maar weinig van deze vitamines nodig, maar bij het ontbreken kunnen ernstige gebrekssymptomen ontstaan. In Aloë Vera is vooral de Vitamine B heel goed vertegenwoordigd.

Verzacht de pijn na zonnebrand

Deze stof is een magnesiumverbinding. Eeen stof die in geen een andere plant aantoonbaar is gevonden. de stof verzacht pijn en werkt bijzonder goed bij het onaangenaam gespannen gevoel bij zonnebrand.

Versterkt het immuunsyteem

Samen met de acemannaan zijn de polypeptiden de belangrijkste werkzame stoffen die het immuunsysteem stimuleren. Daardoor versterken ze het afweersysteem. In Aloë Vera zijn drieëntwintig van deze werkzame stoffen aangetoond.

Aloe Vera, de wonderplant met uitzonderlijke producten!
TOP